Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

Δημιουργία Ομάδας

Η ομάδα ξεκινάει την πορεία της με το πρώτο επίσημο Recruitment. Οργανώνεται εσωτερικά, αποκτά τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται και είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα πρώτα σχεδιαστικά της βήματα.

2017

FSAE Italy

Η πρώτη συμμετοχή της ομάδας είναι γεγονός και ολοκληρώνεται με επιτυχία καταλαμβάνοντας την 2η θέση στο αγώνισμα του Business Plan Presentation και την 8η θέση στη συνολική κατάταξη της κατηγορία.

2017-July

Κατασκευή Μονοθεσίου

Η ομάδα επιστρέφει στην Ξάνθη με στόχο την κατασκευή του πρώτου μονοθεσίου, με προσαρμοσμένα πλέον σχέδια, βασιζόμενη σε παρατηρήσεις από το feedback των αγώνων.

2018

Συμμετοχή σε Class 1, FSAE Italy

Η ομάδα ολοκληρώνει την κατασκευή του πρώτου μονοθεσίου της. Η «Αργώ» συμμετέχει στην κατηγορία Class 1 των διαγωνισμών Formula Student, και κατακτά την 20ή θέση ανάμεσα σε ομάδες διεθνούς εμβέλειας. Τον Σεπτέμβρη παρουσιάζει στην 84η Δ.Ε.Θ. την «Αργώ» ως κεντρικό έκθεμα του Δ.Π.Θ.

2019

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η Democritus Racing Team ιδρύθηκε το 2017 στην Ξάνθη. Η ομάδα εκπροσωπεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις εκπαιδευτικές διοργανώσεις μηχανικών Formula Student και FSAE (Formula Society of Automotive Engineers), αντιμετωπίζοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ο στόχος των διαγωνισμών είναι να σχεδιάσουμε, να συνθέσουμε και να δοκιμάσουμε ένα πρωτότυπο μονοθέσιο «στυλ» Formula αγωνιστικό αυτοκίνητο, βασισμένο σε μια σειρά από κανονισμούς, που σκοπός τους είναι όχι μόνο η εξασφάλιση της οδικής-αγωνιστικής ασφάλειας αλλά ταυτόχρονα και η επίλυση σύνθετων προβλημάτων στον τομέα της μηχανικής.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Η ομάδα αυτή τη στιγμή αποτελείται από ~60 προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα τμήματα του Δημοκριτείου όπως στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης, στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών, καθώς και στο τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών.