Πανεπιστημιακά Εργαστήρια

Τα κάτωθι πανεπιστημιακά εργαστήρια είναι καθοριστικά στο έργο μας. Η βοήθειά τους είναι σημαντική προκειμένου τόσο να φτιαχτεί το μονοθέσιο όσο και στο να συνεχίσουμε την έρευνά μας.

Εργαστήριο Μηχανοτρονικής και Αυτοματισμών Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων more_vert
close

Το μηχανουργείο της ομάδας αποτελεί ευγενική προσφορά του εργαστηρίου Μηχανοτρονικής και Συστημάτων Αυτοματισμού (MeSA) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (DECE) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (DUTh) είναι ένα από τα παλαιότερα Εργαστήρια του Τμήματος. Επικεντρώνει τις προσπάθειές της στον τομέα της Ε & Α σε καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής (ΤΠΕ) στη μηχανοτρονική και τη αυτοματοποίηση συστημάτων. Το εργαστήριο βασίζεται στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, στις υπολογιστικές εγκαταστάσεις του και στον ειδικό εξοπλισμό του που περιλαμβάνει μικροεπεξεργαστές, πειραματικές συσκευές, ρομποτικές πλατφόρμες, συστήματα μέτρησης, εργαλειομηχανές, λογισμικό CAD / CAM, PLC και αισθητήρες σύντηξης δεδομένων.

Εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμών more_vert
close

Το εργαστήριο εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες στα γνωστικά αντικείμενα αυτοματισμού, ρομποτικών συστημάτων, συστημάτων όρασης, προσομοίωσης ρομποτικών συστημάτων και ευφυών συστημάτων.